Een automatisch horloge kopen, waar moet je nou op letten?

Een automatisch horloge kopen, waar moet je nou op letten?

Je wilt een automatisch horloge kopen, want een automatisch horloge is natuurlijk veel interessanter dan een quartz horloge. De zwevende secondewijzer, het uurwerk en al zijn perfectie en de hele gevoel dat om een automatische horloge hangt maakt dat het voor veel mensen, vooral de liefhebbers een erg gewild object is. Maar waar moet je nu precies op letten als je een automatisch horloge wilt kopen? En welke merken hebben de beste reputatie? Dit leggen wij voor je uit in deze blog, lees dus snel verder.

Wanneer je een automatisch horloge gaat kopen moet je vooral eerst kijken wat je eisen en verwachtingen van het horloge zijn. Wil je bijvoorbeeld dat het uurwerk met de hand opgewonden kan worden? Of wil je het horloge gebruiken voor watersport? En om welke kwaliteit staat het merk bekend? Dit zijn allemaal dingen die je in je besluit moet meenemen. Denk hier dus goed over na voordat je een keuze maakt.

Wanneer je op zoek bent naar een horloge die je kunt dragen tijdens recreatief zwemmen en watersport is het aan te raden naar horloges te kijken met een waterdichtheid van tenminste 10atm (100 meter) waterdichtheid. Alles hier onder is feitelijk alleen bedoeld om regen en spatwater te weren. Wil je het horloge gebruiken om te duiken? Dan is het advies te kijken naar een horloge dat een waterdichtheid heeft vanaf 20atm (200 meter).

Als een horloge met de hand kan worden opgewonden dan staat dit als het goed is aangegeven in de beschrijving op de webshop waar je het horloge gaat bestellen. Heb je hier vragen over? Dan is het aan te raden eerst contact op te nemen met de desbetreffende klantenservice om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt. Wanneer een automatisch horloge niet met de hand kan worden opgewonden is dat absoluut geen ramp. Deze horloges zijn gemakkelijk op te winden door het genoeg te dragen of een minuut of twee heen en weer te bewegen alvorens je het horloge om je pols doet. Het is daarentegen natuurlijk wel mooi mee genomen als je het horloge kunt opwinden met een aantal draaien aan de kroon. Al is dit geen prioriteit wanneer je op zoek bent naar een mooi en kwalitatief goed automatisch horloge, dit staat los van de kwaliteit.

Wat betreft betrouwbaarheid van de fabrikant is het verstandig te kiezen voor de bekende merken die zich al bewezen hebben, denk hierbij aan Seiko, Orient, maar ook bijvoorbeeld bekende merken als Fossil maken erg goede Automatische horloges. Exemplaren uit China voor hele lage prijzen zijn vaak te mooi om waar te zijn. De kwaliteit is dan ook vaak erg slecht. Een automatisch horloge is nu eenmaal duurder om te produceren dan een quartz horloge en prijzen ruim onder de €100,- beloven niet veel goeds. De horloges zijn dan vaak erg onnauwkeurig en de uurwerken hebben een korte levensduur.

Toch hoeft een goed automatisch horloge niet heel veel geld te kosten. Voor prijzen tussen 100 en 500 euro kun je al automatische horloges vinden van uitstekende kwaliteit en een luxe uitstraling. Om je een beetje te helpen in het nemen van je besluit zet ik hieronder een aantal automatische horloges op een rij waarvan ik persoonlijk vind dat de prijs kwaliteit verhouding erg goed is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven pijl
X