Orient Ray II hands-on

In deze recensie zullen we de vrijheid nemen om de vorige generaties van Orient-duikers te negeren, en eenvoudig de Ray II beoordelen voor zijn eigen verdiensten. Daarnaast gaan we de waarheid in de ogen kijken en een kleine bekentenis doen: we zijn geen duikers. En we beoordelen dit niet als een duikers watch. We zien de Ray II op dezelfde manier als de meeste eigenaren: als een dagelijks, sportief, veelzijdig horloge dat een duik kan nemen.

Het horloge dat we ter beoordeling ontvingen, is het blauwe wijzerplaat / blauwe bezelmodel, officieel Orient Ray II ref. FAA02005D9. De stalen kast is 41,8 mm breed (zonder de kroon), 46,5 mm lang (hijsoog) en 12,8 mm dik. Hij wordt geleverd op een 22 mm brede stalen armband die wordt vergrendeld met een drukknop-uitvouwbare gesp. Binnenin is het kaliber F6922 automatisch van Orient, dat hand in hand gaat en hackt, en een centrale secondewijzer heeft, datum en dag. Zijn “duikhorloge” -eigenschappen omvatten 200 meter waterbestendigheid, een inschroefbare kroon en een 120-klik unidirectionele bezel.

De looks

De Ray II ziet er goed uit. De wijzerplaat is diep zonnestraalblauw en heeft de neiging te spelen op het bereik tussen marine en bijna zwart, afhankelijk van het licht – dit effect is echter vrij subtiel en doet niet af aan de leesbaarheid. De grote uurmarkeringen zijn duidelijk tegen de donkere achtergrond en mooi geproportioneerd, evenals de uren, minuten en secondenhanden. De rode punt van de tweede hand zou de enige andere kleur zijn op de meeste dagen van de week, behalve op zondag – dat is wanneer de dag van de week ook in rood wordt afgedrukt.

De behuizing is eenvoudig en mooi, gepolijst aan de zijkanten en licht geborsteld aan de bovenkant van de nokken. Dit past goed bij de armband die eveneens aan de zijkanten is gepolijst en lichtjes op de bovenkant is geborsteld. De ring ziet er goed uit, met een inzet in dezelfde blauwe tint als de wijzerplaat en rondom gestippeld. De achterkant van de behuizing is solide en gegraveerd met een afbeelding van twee dolfijnen.

Al met al geen klachten op de afdeling looks. Het is een klassiek ontwerp van een duikhorloge met een mooi kleurenschema.

De bouw

De Ray II voelt, voor de meeste delen, een solide stuk metaal. Het heeft een mooie heft en presenteert zich behoorlijk overtuigend als een robuust horloge dat niet te zachtjes behandeld hoeft te worden. Het is niet te glimmend of glibberig , gekoppeld met saffierglas en de reputatie van Orient voor het maken van betrouwbare horloges in deze prijsklasse, gaat het zeker door als een goed gereedschapshorloge.

Sommige losse eindjes blijven echter over in de vorm van holle eindschakels (hoewel ze als zodanig tamelijk solide lijken), en een licht wankele kroon – een bekend kenmerk in enkele van de duikhorloges van Orient (evenals enkele andere merken). De kroon wiebel is echter tamelijk terughoudend in dit model, en beperkt door de kroonwachten, dus het is grotendeels ongevoelig.

Anders dan de eindschakels voelt de stalen armband stevig aan, en dat geldt ook voor de gesp. Geen van deze is bijzonder verfijnd of gericht op het imiteren van een luxeproduct, in plaats daarvan zijn ze gemaakt om eenvoudig, functioneel en blijkbaar lang te zijn.

Om de pols

De Ray II draagt ​​goed. De afmetingen van de behuizing zijn precies goed – niet te klein, niet te groot en moeten passen bij de meeste polsen (en de mensen die met deze polsen verbonden zijn). Op mijn 7.25 “pols lijkt het perfect.

De onderkant van het horloge, inclusief de gesp en kroonbeschermers, is overal heel soepel en comfortabel. Ik heb ervaring met goedkope gespen die erg irriterend op de huid aanvoelden, maar hier is het allemaal goed. De kroon is ook niet te groot en zou zelfs mensen die het horloge graag dicht bij de rand van de pols dragen, niet lastig vallen.

Functies

Het eerste waar de meeste mensen mee zouden spelen bij het aanschaffen van een nieuw horloge, is de bezel. Bezel actie op de Ray II is uitstekend. Het biedt precies de juiste hoeveelheid weerstand tegen draaien, met bijna geen spel en een goede gezonde klik.

De volgende is de kroonactie. Ontgrendelen is eenvoudig genoeg, maar als je de kroon er weer indraait, moet je af en toe een beetje spelen om aan te vallen. Het wikkelen voelt wat ruwer dan ik had verwacht, en het trekken van de kroon naar de tweede positie (om de datum in te stellen) was een beetje lastig en liet me meestal de kroon helemaal naar de derde positie (tijdinstelling) trekken voordat ik hem een ​​beetje naar achteren duwde Als het werken met de kroon iets was dat iemand meer dan eens per dag (hooguit) doet, zou het een zwak punt voor het horloge zijn, hoewel het een weinig voorkomende handeling is – het is geen probleem.

Eenmaal gewikkeld en ingesteld, werkt het horloge goed. Zoals vermeld, is het goed leesbaar en biedt het een behoorlijke hoeveelheid lume-verf op de wijzers en markeringen, zodat het lezen van de tijd met weinig (of geen) licht gemakkelijk is.

We hebben een afwijking van +5 seconden per dag gemeten op onze unit – ruim binnen de specificaties van -15, +25. Ook is het de moeite waard om op te merken dat terwijl het met de hand opwinden via de kroon een beetje ruw aanvoelt, het automatisch opwinden zacht en stil is, zonder ongewenste rotorgeluiden.

Het enige merkbare nadeel dat we opmerkten, was de kroonactie; andere elementen die verbeterd kunnen worden, zoals de holle eindschakels, zijn allemaal begrijpelijk en te verwachten gezien de prijs.

Het vonnis van de blog: nog een uitstekend duikhorloge van Orient dat iedereen tevreden moet stellen die op zoek is naar een alledaags horloge die leuk genoeg is voor op kantoor, en sterk genoeg voor de meeste andere dagelijkse activiteiten. Er zijn alternatieven voor deze prijs (van Seiko en verschillende micromerken bijvoorbeeld), maar de combinatie van uiterlijk, specificaties en bewezen betrouwbaarheid van het aanbod van het merk, rangschikken de Ray II redelijk hoog.

Prijs van de blauwe Ray II : €229,-

Kijk voor alle divers eens bij onze tag “Diver” in onze webwinkel of klik op deze link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven pijl
X